Urologen van Cure kunnen concurrentie met robot aan door laparoscopie

In de medische wereld heeft de introductie van robotchirurgie een revolutie teweeggebracht, met name op het gebied van urologie. Robotsystemen kunnen zeer nauwkeurige en minder invasieve procedures uitvoeren, waardoor het herstelproces van patiënten wordt verkort. Toch zijn er urologen van Cure die de concurrentie met robots aankunnen dankzij hun expertise in laparoscopie voor het verwijderen van prostaten.

Laparoscopische prostaatverwijdering, ook wel bekend als laparoscopische prostatectomie, is een geavanceerde techniek waarbij kleine incisies worden gemaakt om een miniatuurcamera en chirurgische instrumenten in te brengen. Door middel van deze techniek kunnen urologen de prostaat verwijderen met behoud van de omliggende weefsels. Dit resulteert in minder bloedverlies, kleinere littekens en een sneller herstel voor de patiënt.

Caroline Maes, een uroloog bij Cure, heeft zich gespecialiseerd in laparoscopische prostatectomie en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de Benelux. Haar vaardigheid en precisie in het uitvoeren van deze procedure hebben geleid tot positieve resultaten en tevreden patiënten. Haar expertise stelt haar in staat om complexe gevallen aan te pakken en patiënten een effectieve behandeling te bieden.

Hoewel robotchirurgie populair is geworden vanwege de voordelen die het biedt, zijn er nog steeds voordelen aan laparoscopische procedures. Naast het feit dat het minder kostbaar is dan het gebruik van robotsystemen, is de ervaring en deskundigheid van de chirurg van cruciaal belang. Caroline Maes en haar collega’s bij Cure hebben de nodige ervaring en hebben bewezen dat ze op het hoogste niveau kunnen concurreren met robots op het gebied van prostaatverwijdering.

De focus van urologen bij Cure ligt op het bieden van gepersonaliseerde zorg aan hun patiënten. Het team van urologen combineert hun expertise met geavanceerde technieken en technologieën om de best mogelijke resultaten te bereiken. Of het nu gaat om laparoscopische prostatectomie of andere urologische procedures, de patiënten kunnen rekenen op hoogwaardige zorg en behandeling.

Cure
Urologen van Cure: Stijn Boulanger, Caroline Maes en Karel Coppens

Incontinentie bij Mannen

Een bijzonder probleem waar veel mannen mee zitten is incontinentie. Daarom wordt de zoekopdracht incontinentie man veel ingetikt. Er zijn meer oplossingen dan je aanvankelijk denkt.

Overactieve blaas

Ook een overactieve blaas behoort tot de ongemakken die je kunt laten behandelen bij Cure.

PRP

Bij Cure worden de nieuwste PRP technieken toegevoegd.

Inspanningsincontinentie

Stel je voor dat je lekker staat te dansen en je verliest urine, dan heb je het over inspanningsincontinentie. Laat je blaas eens nakijken bij Cure.